Fremhævede nyhederMad og drikkeNyhederTurisme

Fra kongelig togvogn til det idylliske fiskerleje

Emilie Crockov igang med at tænde de mange stearinlys.

Benny Pedersen og hans hustru Werna Mørch-Pedersen er mødt tidligt ind på “Fiskerlejet” for at gøre klar til weekendens åbning i julemåneden, og kort efter møder Emilie Cruckov, der skal have vagten.
Der er tændt for varmen og de mange stearinlys hjælper også på det, denne dag med kraftig østenvind, og så er der gjort klar til at modtage de forhåbentlig mange gæster, der har tænkt sig at lægge vejen forbi Karrebæksminde og “Fiskerlejet”.

REJSEKORTET OG KONGELIG TOGVOGN
Benny Pedersen, der i dag har forpagtet “Fiskerlejet” har altid haft en drøm om at få en vinbar.
-Men her satte Werna, min hustru, foden i, smiler Benny, der tidligere har været teknisk direktør i Rejsekortet og direktør i DSB, hvor han stod for de kongelige gemakker og togvogn.

Vådt brænde er ikke sådan at få ild i, men Benny Pedersen gjorde forsøget.

For nogle år siden kom han i kontakt med Anders Cruckov og Thomas Hvitfeldt, der netop havde lavet Thomas’ gamle redskabshus om til en lille hyggelig café, hvor der også af og til blev spillet lidt musik.
-Jeg blev hyret til at skulle stå for musikken, forklarer Benny, men efterhånden kom han mere og mere med i driften af caféen.
-Og så kunne jeg ligeså godt forpagte den, og det har været sjovt, påpeger Benny, der også har turneret land og rige rundt som musiker i bandet Steamrollers.

FYLDT OP OM SOMMEREN
-“Fiskerlejet” har nok Karrebæksmindes bedste beliggenhed, væk fra trafik og støj og lige ned til kanalen. Her er der fyldt godt op både ude og inde det meste af sommeren.

Der er plads til 150 mennesker på terrassen.
-Men vi har været 170 til et af vore arrangementer, fortæller Werna.
-Men så måtte nogle af gæsterne også sidde på et par bord-bænke-sæt uden for terrassen.

DRIKKEPENGE TIL MUSIKKEN
Igennem nogle år har Fiskerlejet kørt som et sted, hvor mange musikere og orkestre kom for at spille lidt god musik og hygge sig. Honoraret bestod i de drikkepenge, der blev samlet ind under deres optræden.
-Men nu lægger vi 10 kr. på hver genstand, der serveres “mens musikken spiller”, så aflønningen foregår på den måde.
De næste to weekender har Fiskerlejet åben lørdag 13-20 og søndag 13-17, så der er mulighed for at komme ind og få lidt godt at drikke, måske efter en frisk travetur i det omskiftelige vejr.

 

 

 

error: Nej!