Nyheder

Rønne tilbage i Karrebæksminde

Ikke tidligere viste værker af Flemming Rønne udstilles fra lørdag den 14. til og med fredag den 20. august på Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum..
Det er Flemming Rønnes to nevøer Anders Rønne og Christopher Glimberg Rønne, der i stil med sidste år, udstiller den kendte Næstved-kunstners værker.
Sidste år blev det et brag af en udstilling, med rigtig mange besøgende og brødrene satser også på noget af et tilløbsstykke i år.

FARVERIGE ONKEL
-Det var sjovt sidste år at høre folk fortælle anekdoter om vores på alle måder farverige onkel, og mange gik da også derfra med et værk af den ene eller anden art af Flemming, fortæller Anders Rønne.

Flemming Rønne, der i dag lever et stille liv på plejehjemmet Symfonien, har udstillet i mange lande, bl.a. på Deutsche Museum i München og i Kunstnerbyen Ein Hod i Israel, hvor han også arbejdede i flere år. I Danmark har hans værker hængt side om side med Asger Jorns og Per Kierkebys bl.a. på den censurerede Kunstnernes Efterårsudstilling i København.

ELSKEDE AT REJSE OG MØDE MENNESKER
Flemming Rønne malede sig så at sige gennem hele livet. Han var uddannet bager og konditor og ar en af de dygtige af slagsen, men han blev allergisk over for mel, så det satte en stopper for den branche. Derefter blev pensler, farvekridt og tusch en stor del af hans hverdag.
Når han ikke malede hjemme i lejligheden i Ramsherred, var han på rejser rundt omkring i verden, hvor han også fik mange venner.
Det var de abstrakte motiver Flemming Rønne havde fået smag for, typisk med ansigter og sole i klare farver, og han gjorde, ifølge nevøerne sig lige stor umage, uanset om opgaven var at dekorere en serviet til en køn kvinde eller at skabe et maleri til en stor udstilling i udlandet.

NYE VÆRKER FRA EGEN BEHOLDNING
De to brødre har gennem deres liv købt og fået mange værker af deres onkel, og det er fra den beholdning, de nu viser deres onkels liv som kunstner frem.
-Og man kan roligt besøge udstillingen, selvom man også oplevede den sidste år, slår Anders Rønne fast.
-Vi kommer til at vise værker, små og store, der ikke tidligere har været udstillet, både abstrakte malerier, tegninger, tryk, skulpturer, æsker og kort vil bliver præsenteret.

Udstillingen er åben fra 14.-20. august, hver dag fra kl. 11-16.

Dert bliver iøvrigt Elisabeth Lykke Jensen & Valborg Lykke Sørensen der i uge 34 fra den 21. -27. august slutter sommerens kunstudstillinger på museet i Karrebæksminde.

FLEMMING RØNNE er tilbage i Karrebæksminde og denne gang udstiller hans to nevøer Anders og Christopher værker, der ikke tidligere har været vist på udstillinger i ind- og udland.

 

error: Nej!