Fremhævede nyhederNyhederTurisme

Alléens lindetræer fældes

Lindetræerne i Alléen skal fældes og til efteråret sættes nye træer, som beboerne på demokratisk vis skal være med til at vælge.

Det er et smukt syn, når man kigger ned gennem Alléen i Karrebæksminde, men lader man blikket glide ned langs de slanke lindetræer, opdager man, at deres rødder ikke ligger særlig dybt.
De ligger sådan set lige i overfladen og vokser sig tykkere og længere under asfalten på kørebanen og især på fortovet. Og så fortsætter de ind i husenes fundament.
Den eneste måde beboerne kan slippe for disse gener, er ved at fjerne træerne. Og det sker nu.

STARTER PÅ ONSDAG
Beboerne i Alléen har været taget med på råd, og beslutningen om at fjerne træerne, inden de laver for store skader på husene, er taget.
-Vi har en hyret en entreprenør, der starter arbejdet på onsdag, fortæller projektleder Steffen Søgaard fra Næstved Kommunes Park og Vej.
-I første omgang fælder vi kun alle træerne fra svinget på Karrebækvej til svinget i Alléen.
Derfor har beboerne fået besked om, ikke at parkere på denne vejstrækning på onsdag.
Til efteråret, skal der så plantes nye træer.
-Der er kommet tre arter i spil, fortsætter Steffen Søgaard, -og dem kan beboerne vælge imellem på demokratisk vis.

HJERTEFORMET RODNET
Lindetræerne har det, der kaldes en hjerteformet rod, hvilket vil sige en rod, som går ud til siden, men også har flere dybdegående rødder.
Så når de nye træer plantes, skal der også tænkes på andet end trækronen. Der skal også være plads til rødderne. De kan nemlig ikke nøjes med et lille hul med komprimeret jord nedad og til siderne. De skal have plads og “levende” jord.
Men mon ikke der bliver tænkt på det, så de nye træer ikke skal lide den samme skæbne som lindetræerne på onsdag.

Lindetræerne i Alléen skal fældes. Deres rødder ødelægger asfalten på vej og fortov, og så er de flere steder gået ind i husenes fundament.
error: Nej!