Fremhævede nyhederNyheder

Oplevelserne stod i kø

Det var 58 trætte sognebørn fra Karrebæk Sogn, der kunne vende hjem efter en lang og begivenhedsrig dag til bl.a. basilikaen i Altenkrempe og besøg hos Louise og Carl Graf von Scheel-Plessen på deres tyske godt Gut Sierhagen, en lille times kørsel syd-vestover fra Puttgarden.

RØGEDE SKINKER
Første stop efter morgenkaffen i bussen og færgeoverfarten var på Braaschs Schinkenräucherei, hvor der er blevet røget skinker i over 350 år. Her var der et lille kig ind i den store røghytte, hvor røgmestrene og familier også boede, helt frem til midten af 1960’erne. Der var smagsprøver og så blev der handlet ind, inden turen gik videre til basilikaen i Altenkrempe, hvor den lokale præst og kirkesekretær tog imod, sammen med greveparret.

MEDBRAGT PERSONALE
I den smukke kirke, blev der holdt en ganske kort gudstjeneste, hvor sognepræst Jakob Grandjean fra Karrebæk Kirke holdt en lille prædiken, hvorefter kirkesanger Erik Fjordside sang for mens organist Anja Lisa Nielsen, også begge fra Karrebæk, spillede på det store Sauer-orgel.
Derefter var der rundvisning inde og udenfor kirken, og så gik turen over vejen til den lokale kro, hvor der blev disket op med store hvide asparges, schnitzler, kylling, skinke, salat og naturligvis hollandaisesauce.

KOM INDEN FOR
Herefter var det tid til at køre til Gut Sierhagen, som Louise og Carl von Scheel-Plessen driver sammen med Saltø her på Sjælland.
Greveparret fortalte levende om godset og familien og så var der besøg inde i privatboligen og senere ude i den store slotshave.
Arrangementet sluttede af med dejlig kaffe og flotte konditor-lagkager med friske frugter.
På hjemvejen blev der lige tid til et besøg hos købmanden inden færgen og der var hjemkomst til planlagt tid midt på aftenen.

ER DET MÅDEN AT GØRE DET PÅ
Menighedsrådet fik stor ros for arrangementet, også selv om der havde været kritiske ryster fremme om, at det ikke var ret mange mennesker, der kunne komme med og at det var en underlig måde at sælge billetter på med først til mølle. Til det siger Finn John Carlsson, der stod for arrangementet, som medlem af menighedsrådet og aktivitetsudvalget.
-Saglig kritik er altid velkommen, men vi skal lige tænke på, at der var besøg med 58 gæster i et privat hjem med i programmet. Det skal man lige vise respekt overfor. Og med hensyn til billetsalget forrige tirsdag fra kl. 10-12 i Bethesda efter princippet Først til Mølle, så mener jeg ikke det kan gøres meget bedre. Det var den samme måde vi solgte billetter til julekoncerten på, og her måtte en hel del også gå forgæves. Dengang var der ingen, der brokkede sig, så jeg tror det er måden at gøre det på. Men vi tager naturligvis en snak om det i vores aktivitetsudvalg, næste gang vi holder møde.

error: Nej!