Fremhævede nyhederNyhederTurisme

Klar til at passe på badegæsterne

Fra fredag den 23. juni er TrygFondens kystlivreddere tilbage på Enø Strand og klar til endnu en sæson, der forhåbentlig byder på mange gode badedage. Livredderne holder øje med badegæsterne hver dag kl. 10-18 frem til den 16. august. Børn og voksne er velkomne til at komme forbi tårnet til en snak med livredderne, der gerne fortæller om forholdene på stranden og giver gode råd om badesikkerhed.

Traditionen tro åbner livreddertårnene på strandene i hele landet på dagen, hvor skolebørnene går på sommerferie. I anledning af, at TrygFonden Kystlivredning i år kan fejre sit 25 års-jubilæum, byder livredderne på hindbærsnitter til de første badegæster på alle 35 strande og havnebade på åbningsdagen. Vejrudsigten tegner til, at det bliver en forrygende start på badesæsonen, og livredderne håber derfor at møde rigtig mange på strandene i år.

– Livredderne har trænet hårdt hele foråret, og de glæder sig meget til at komme ud på strandene og møde badegæsterne. En vigtig del af livreddernes job er at forebygge, at ulykkerne sker, og hjælpe badegæsterne til at færdes sikkert i vandet. Så kom endelig forbi livreddertårnet til en snak, når du er på stranden. Livredderne viser gerne deres livredderudstyr og fortæller om deres arbejde, og de er naturligvis klar til at træde til, hvis der er badegæster, som har brug for hjælp, fortæller René Højer, projektchef i TrygFonden.

SVØMNING OG TRYGHED
René Højer opfordrer samtidig forældrene til at bruge sommeren til at gøre børnene trygge i vandet. Hos livredderne kan man få inspiration til lege og øvelser, som hjælper børnene til at blive mere sikre i vandet og lærer dem, hvordan man redder sig selv og andre.

– Det er vigtigt, at børn lærer at svømme, fra de er små, så de kan begå sig sikkert i vand. Vi ved, at det kun er ca. halvdelen af befolkningen, der mener, at de er svømmeduelige og dermed kan svømme 200 m i ét stræk. Samtidig har hver fjerde dansker været tæt på at drukne. Derfor gør vi meget i løbet af badesæsonen for at inspirere og vejlede forældrene til sjove og lærerige lege og øvelser i vandet. Så man skal endelig spørge livredderne til råds og kigge på det materiale, som livredderne har med ud på strandene, siger René Højer.

I 2022 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.469 indsatser, hvoraf de 22 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

error: Nej!