Fremhævede nyhederHandelNyhederTurisme

Der er langt fra Enø til guldminerne i Colombia

Smykkedesigner Anna Moltke-Huitfeldt anvender ” Fairmined” råstoffer til sine smykker i guld, sølv og ædelstene, og sælger dem bl.a. fra det lille hus for enden af Ved Broen.

For en halv snes år siden tog guldsmed og smykkedesigner Anna Moltke-Huitfeldt alle de guldsmykker, som hun ellers skulle have solgt, og klippede dem over, smeltede guldet om og solgte det.
-Jeg havde hørt om noget guld, som blev udvundet under ordnede forhold. Det projekt ville jeg gerne være en del af, og det gav mig helt ny energi og en dejlig følelse indeni, fortæller den driftige designer, der netop har åbnet sin lille butik på Lungshave, nede i det nye område med Petersens Pizza, Enø Sushi, Marine Event, Cafe Fiskerlejet og snar også B-Spis.

SKREV KONTRAKT
Anna Moltke-Huitfeldt har siden 2009 arbejdet med guld udvundet uden brug af kemikalier og var den første guldsmed i Danmark, som skrev kontrakt med Fairtrade International. Det skete i 2012.
-Siden da har jeg arbejdet både med Fairtrade og Fairmined guld, sølv og ædelstene, og igennem de seneste år fokuseret på Fairmined, fordi det er den certificeringsordning, som arbejder i tætteste kontakt med minearbejderne, fortæller Anna Moltke-Huitfeldt. Det giver desuden mulighed for at arbejde med guld udvundet uden brug af kemikalier, det såkaldte Fairmined Ecoligical Gold, som bl.a. fremstilles i nogle af minerne i Colombia i Sydamerika.

ARBEJDER VIDERE MED KUNDERNES IDEER
-I mine designs er jeg inspireret af råmaterialernes oprindelse og af naturens uendelige skønhed, fortæller den flittige smykkedesigner, der dog også tager imod bestillinger på forskellige opgaver.
-Jeg har lige haft en kunde, der ville gå hjem og lave en tegning af det smykke, hun gerne ville have fremstillet, og så arbejder jeg videre med den ide hun kommer med.

Internationalt er Anna Moltke-Huitfeldt engageret med andre guldsmede og og entreprenører, som arbejder for at forbedre arbejds- og levevilkårene for minearbejdere og deres familier.
-Jeg betragter dette arbejde, som den vigtigste indre værdi i mine smykker og i mit ønske om at give de værdier videre til mine kunder, påpeger Anna Moltke-Huitfeldt. ​
Alle hendes smykker er unika og remstilles i Danmark af hende selv og nogle få udvalgte guldsmede.
Anna Moltke-Huitfeldt flyttede fra Fuglebjerg til Karrebæksminde for kort tid siden, og hun har fundet sig godt til rette i den lille butik, med udsigt til kanalen og “Stejlepladsen”.

error: Nej!