Fremhævede nyhederNyhederTurisme

Lyrisk travetur på Enø Overdrev

Mandag den 23. august kl. 9.00 – ca. 10.30 kan du komme med på en morgenvandring på Enø Overdrev, hvor der skal synges et par morgensange, lyttes til nogle digte og måske til et lille stykke musik ude i den dejlige natur. Det er Næstved Bibliotek og Borgerservice, som står bag arrangementet, som er en del af den årlige vandrefestival.

LITTERÆRE VANDRINGER GAV INSPIRATION
– Der er noget særligt ved at gå ude i naturen om morgenen langs med vandet – og det bliver ikke ringere, når man krydrer turen med lidt lyrik og sang undervejs. I foråret arrangerede vi flere litterære vandringer med oplæsning i naturen, bl.a. en skumrings- og stillevandring i Fruens Plantage. Det gav inspirationen til denne tur, hvor morgengryet er i fokus, fortæller de to kulturformidlere Vibeke Sølling og Kristoffer Tarp Juul fra Næstved Bibliotek, som står bag morgenvandringen.

MORGENSTUND HAR ORD I MUND
-Vi skal synge et par af de smukke morgensange og høre et par digte, som hylder morgenstunden, fortæller Vibeke Sølling.
-Vi går ud til den gamle feriekoloni, som er så fint sat i stand. Her vil vi drikke vores egen medbragte kaffe/te, brød m.m., mens der bliver læst et par digte og vi lytter et musikstykke, som passer ind.
En del af turen foregår langs med stranden.
-Vi slutter af på parkeringspladsen. Efterfølgende er der mulighed for at gå tur på egen hånd langs med stranden mod Karrebæksminde.

TILMELDING NØDVENDIG
Mødested: Kl. 9.00 på parkeringspladsen ved Enø Overdrev, for enden af Enø Kystvej. Turen tager ca. 1½ time. Undervejs er der stop på udvalgte steder, hvor de to kulturformidlere vil læse et par digte op.
-Husk passende tøj og fodtøj efter vejret samt kaffe/te, vand og evt. en bolle, brød eller lign. Det er en ”middelsvær” tur på ca. 6 km, hvor vi går på stien ud til den gamle feriekoloni og tilbage langs stranden.
Alt foregår udendørs, påpeger Vibeke Sølling.
Deltagelse på turen er gratis, men der er tilmelding på www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser.
Vandringen tilbyder en anderledes naturoplevelse i krydsfeltet mellem natur, bevægelse og litteratur.
Fakta:
Vandrefestivalen afholdes i perioden den 13. august til den 5. september 2021. Vandrefestivalen er et samarbejde mellem Region Sjællands kommuner, som bidrager med ture/koordinering. Turene er overvejende rundture, som starter og slutter samme sted. Til vandringerne kan der være knyttet en række aktiviteter, som tilsammen udgør et arrangement. Der vil være ture med forskellig sværhedsgrad.

error: Nej!