Fremhævede nyhederMad og drikkeNyhederTurisme

Kaffetørstigt ægtepar åbner café på stranden

-Når vi gik en tur langs stranden og rundt i Karrebæksminde, så syntes vi der manglede et sted, hvor vi kunne få en rigtig god kop kaffe, så det besluttede vi os for at gøre noget ved, fortæller Carsten Vigsø, der sammen med sin hustru Tina Golbert netop har åbnet Kafenø på stranden, i det hus, som Røde Kort har drevet samaritter-vagt i hver sommer siden 1945.

Ægteparret har sommerhus på Enø og havde godt lagt mærke til det absolut ikke særlig kønne gasbetonhus på stranden, men da lejligheden bød sig, skrev de under på en lejekontrakt med Næstved Havn.

-Det er vores mening, at vi udenfor sommerperioden, hvor vi har åbent hele ugen, vil have åbent i weekenderne, så der er mulighed for at få en forfriskning og komme lidt i læ fra rusk og regn, påpeger Carsten Vigsø, der til daglig er i den maritime branche mens fru Tina er pædagog.

KORT LEJEKONTRAKT
Ægteparret har i første omgang kun fået en lejekontrakt frem til og med sommeren 2020, men de er overbevist om, at de til den tid gerne vil forhandle en længerevarende kontrakt med Næstved Havn.

I Kafenø serveres forskellige former for fremragende kaffe, chokolade fremstillet på chokoladeknapper og et par slags te.
Dertil kan gæsterne sætte tænderne i hjemmebagte cookies, eller hvad der ellers lige er kommet ud af ovnen.

I weekenderne giver ægteparret gæsterne mulighed for at indtage en lille lækker brunch til billige penge.
-Men vi vil gerne begrænse madspild, så derfor ser vi helst, at vore gæster bestiller i forvejen, så vi ved, hvor meget vi skal lave, siger Tina Golbert.

GAVER OG BRUGSKUNST
Udøver lækkerierne til ganen, er der også mulighed for at købe forskellig brugskunst, postkort, sæber og meget andet. Skulle en gæst forelske sig i et af de rustikke borde, så er der også en pris på det.
-Det skal være sådan, at vore kunder kan komme ind og købe f.eks. en lille værtindegave for billige penge, uden at skulle køre helt ind til Næstved, siger Carsten.

BRUG FOR EN HJÆLPENDE HÅND
I den lille café har ægteparret gjort en masse, for at den skal fremstå så hyggelig og rustik som muligt, og det er lykkedes. Der er små borde og stole, et par sofaer af ukendt oprindelse og udenfor finder man lidt havemøbler.
-Men vi er ikke færdige endnu, påpeger ægteparret, som glæder sig til en travl sæson. Familiens børn vil også gerne hjælpe til, og det bliver der brug for, når sæsonen rigtig starter.

error: Nej!