Bestyrelse lukker og slukker for
Karrebæksminde Havnefestival

Efter 6 år med fest og farver omkring kanalen, har arrangørerne af den lokale havnefestival trukket stikket.

Der bliver ikke nogen havnefestival i Karrebæksminde i 2018, i den form, som vi har kendt den de sidste 6 år.

Det oplyste formanden for Karrebæk og Karrebæksminde Erhvervsforening, malermester Jørn Johansen, Næstved, på foreningens generalforsamling onsdag aften på Restaurant De hvide Svaner.

MODVILJE OG MANGLENDE OPBAKNING
-Vi vil ikke længere stå for havnefestivalen, var formanden noget overraskende besked under punktet eventuelt.
Der har været mange faktorer, der har spillet ind, men en af de væsentligste er det kæmpe arbejde med at skaffe penge til arrangementet. Det har knebet med opbakning fra mange af de erhvervsfolk, der er blevet bedt om at give tilskud til festivalen, til trods for, at de har ligget i første parket i forbindelse med aktiviteterne.

OMSÆTNING TREDOBLET PÅ 6 ÅR
Det var Ulf Christensen, Enø Camping og Jørn Johansen, der for seks år siden startede op med Havnefestival i Karrebæksminde.
Dengang gav de arrangementet 5 år, for at se, hvordan det ville gå.
Og fra en omsætning på 150.000 til omkring ½ million kroner i 2017, blev den lille lukkede forening under Karrebæk og Karrebæksminde Erhvervsforening større end ”moderselskabet”.

TILSKUD OG UNDERSKUDSGARANTI
Sidste år stoppede Ulf efter 5 år og blev afløst af vognmand Anders Nielsen, Karrebæk Vognmandsforretning.
Men også han syntes det var ubehageligt, ikke at blive mødt positivt, når han kom rundt og spurgte efter tilskud til det store arrangement.
Mærk Næstved har iøvrigt støtte arrangementet med 100.000 kr. og Karrebæk og Karrebæksminde Erhvervsforening har ydet en underskudsgaranti på 70.000 kr. i 2017.

”Fission og decentralisering” var nøgleordene i Jørn Johansens afsluttende bemærkninger. Om fissionen, som er en reaktion, hvorved en stor atomkerne spaltes til to eller flere mindre atomkerner under frigørelse af energi, kan udmønte sig i nogle nye tiltag, vil den kommende tid vise.

Karrebæksminde er åben for gode idéer, og lad os håbe de kommer.


20171123 08:26