Fangekoret fra Vridsløse


Det er ikke "Fangernes Kor" fra operaen Nabucco, men derimod Fangekoret fra Vridsløse, der søndag den 19. august klokken 15.00 gæster "Smålandshavet" i Karrebæksminde.

Det er hjælpeorganisationen Svovlstikkerne fra Sydsjælland, der står for arrangementet og her fortæller formanden Christian Dreist.

-Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel har sunget hver eneste søndag i fængselskirken med Louise Adrian siden 1994. I 2004 kastede de sig ud i at lave en CD med forskellige danske kunstnere. Projektet fik megen medie-omtale og derefter blev der efterspørgsel efter Fangekoret også på den anden side af tremmerne.
-Direktoratet for Kriminalforsorgen lavede særlige udgangsregler for korsangere i 2005 og siden da har Fangekoret sunget rundt i hele Danmark.

KOR PÅ UDGANG
Koret vokser hele tiden og nye får mulighed for at komme med ud og synge, når de begynder deres udgangsforløb. Desuden fortsætter de prøveløsladte efter endt afsoning.
Man kan få udgange til at synge med uanset hvor man afsoner og det er derfor ikke noget problem at Vridsløse er lukket i 2016. Louise Adrian fortsætter koraktiviteterne i andre fængsler.

Koncerten på Smålandshavet starter kl. 15.00 og dørene åbnes kl. 14.30, men vil man indtage en lækker frokost i forbindelse med koncerten, kan dette også lade sig gøre.
Frokosten starter kl. 13.00 og det hele kan bestilles på www.billetten.dk/event/66279 .
Hele overskuddet ved arrangementet går til Svovlstikkernes julehjælp på Sydsjælland.


2018-08-01 13:11