Han er lidt af en bandit og et stort skrummel

Hvem er det mon den 25-årige tjerner Anika Dunager fra Karrebæksminde omtaler på den måde?

Navnet er Satin’s Con Trast, han er 4 år og af racen Tinker og så er han en hingst.
På årets store Dyrskue i Roskilde, løb han med 1. pladsen i sin klasse og blev skuets 5. bedste hingst, så det er Anika virkelig godt tilfreds med, og man kan næsten se på banditten, at det er han også.

HAR ET GODT SIND
-Jeg kunne ikke stå for hans øjne, så jeg købte ham for 2½ år siden, fortæller Anika Dunager.
Hvordan det med øjnene kommer ind i billedet, kan almindelige mennesker måske have lidt svært ved at forstå, for det store skrummel har hår i hele hovedet.
-Han er utrolig rolig og har et godt sind, så vi begynder at ride ham til i løbet af sommeren, ligesom han også skal lære at gå foran en vogn, så vi kan komme til nogle stævner, siger Anika Dunager.

TOG NABOENS HESTE MED HJEM
Satin’s Con Trast er opstaldet på en dejlig gård, nær Fuglebjerg, hvor han står sammen med en vallak.
De to heste nyder at gå sammen i den store fold, med en for os mennesker utrolig smuk udsigt.
Anika har altid elsket at ride, og har haft med heste at gøre lige siden hun var helt lille.

-Dengang blev jeg sat op på en stor islænder, og så kunne jeg rive og flå lige så meget jeg ville i den. Det hjalp ikke spor. Den flyttede sig kun, når den havde lyst. Og den bestemte også både tempo og retning.
-Senere begyndte vi at tage naboens heste med hjem, hvor vi boede, og da det havde stået på længe nok, købte min far den ene hest til mig. Det var Prinz, som jeg havde i 15 år.Men nu er det banditten, der tager det meste af Anikas fritid.

MED I KONTRAKTEN
-Jeg har dog noget af et luksusproblem, idet jeg ikke skal muge ud i stalden. Det er inkluderet i kontrakten, smiler Anika, og røber, at det nok ikke er sidste gang, hun deltager på Dyrskuet i Roskilde, selv om det absolut ikke er gratis.
Men et par blå tånegle fik hun helt gratis, da Satin’s Con Trast plantede sin ene hov på hendes fod, i bar glæde over, at han havde fået en ærespræmie.


20170609 13:17