Ministerbesøg hos 4H i Karrebæk

Det er ikke så tit der kan prales af ministerbesøg i 4736 Karrebæksminde, men på mandag tager Tina Pedersen fra Stald Vestergaard på Kirkebakken imod landets kulturminister Mette Bock.Men Tina, der på billedet deltager på Karrebæk Høstmarked, er ikke alene om at vise rundt på gården. Arrangementet samler nemlig børn og unge fra 4H Næstved, hvor Tina er formand, fra Næstved Rollespilsforening og fra KFUM spejderne i Herlufmagle.De tre foreninger har nemlig alle fået penge fra Dansk Ungdoms Fællesråd og nu vil ministeren gerne se og høre, hvad en sum penge kan gøre ved foreningslivet i lokalsamfundet.

72 MILLIONER TIL LOKALE FORENINGER
-Ministeren har skrevet, at hun gerne vil se, hvordan det lokale foreningsliv fungerer, og vi er blevet opfordret til både at fortælle og lade vores medlemmer vise vores forskellige aktiviteter, oplyser Tina Pedersen.

Mette Bock, der har sat tre kvarter af til besøget i Karrebæk, siger.
-De lokale foreninger gør et kæmpe arbejde for kultur-, idræts- og fritidslivet i Danmark, og derfor er det enormt positivt, at det er lykkedes at blive enige om at sikre over 72 mio. kr. årligt til det lokale foreningsliv og det lokale engagement.

Det er en politisk aftale mellem regeringen og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og SF, der sikrer en ny og permanent fordeling af spillehalsmidlerne til lokale, almennyttige foreninger og formål på 72 mio. kr. årligt. Ordningen gør det muligt for almennyttige foreninger at søge om penge til særligt lokale formål via deres hovedorganisationer.

Kulturminister Mette Bock har forladt sit kontor på Christiansborg, for at se hvordan foreningslivet fungerer bl.a. i Karrebæk. (Foto: Bjarke Ørsted)


20180809 09:39