Please download Java(tm).

Hornminen...

...er ganske uskadelig

 Hvis man kaster et flygtigt blik på den store røde kugle til højre lige ved opkørslen til broen, så kan man godt få den ide, at det er en gammel hornmine fra krigens tid. Men ved nærmere eftersyn, og et kig på skiltet ved kuglen, må man konstatere, at der er tale om en ”Kuglekoger” fra den gamle Maglemølle Papirfabrik i Næstved.

 
Her blev kuglen anvendt til at vaske og rense de mange klude, som tidligere blev brugt i en del af papirproduktionen.Senere fandt man bedre måder at rense råmaterialet på og kuglekogeren blev herefter i en årrække anvendt som fortøjningsbøje for pramme i Karrebæksminde yderhavn. For at holde kuglekogeren fast, havde man monteret et fem ton tungt anker, der dog ikke altid var kraftigt nok til at holde fartøjerne og kuglen fast. Ankeret kan man se mellem Karrebæksmindebroen og Brosvinget 28.
I nabohuset, det stråtækte, startede Høker Hans Hansen iøvrigt sin butik i 1855.

Kilde: www.lodsen.dk

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/10 2018 09:14:16
Til forsiden